3 Temmuz 2012 Salı

T-ara bomba gibi geldi!


T-ara bomba gibi geldi gerçekten! Uzun zamandır bekliyordum bu geri dönüşü ve Day by Day klibini. Az önce klibi büyük bir zevkle izledim. Tam T-ara'dan beklediğim gibi yine mükemmel bir çalışma olmuş. Cry Cry'da olduğu gibi yine iki parça yapmışlar, devamını beklerken daha çok sabırsızlanacağım sanırım. Klip de şarkı da konsept de mükemmel.



Konsept fotoğraflarına bakarken anime tarzında bir şey olacak diyordum, gerçekten öyle olmuş. Kıyafetler, kılıçlar, motosikletler ve o pembe araba harika! Özellikle motosikletlere bayıldım, söylemeden edemeyeceğim. Böyle alışılmışın dışında şeyleri seviyorum. Stüdyo kliplerinden, alışılmış senaryolardan farklı şeyler hep daha etkileyici geliyor bana. İşte T-ara'yı bu yüzden çok seviyorum, ne yapsalar hep bir yenilik, hep bir farklılık içerisindeler.



Day by Day'e bayıldım! Tek kelimeyle mükemmel bir şarkı olmuş. Yalnız melodisi bana fena halde bir şeyleri hatırlıyor ama ne olduğunu bir türlü bulamıyorum. Sanki böyle yine çok etkileyici bir şeyde -bir klip ya da bir filmde- duymuş gibi  hissediyorum ama ne olduğunu hatırlayamıyorum. Size de tanıdık geldi mi bu melodi? Bilen, hatırlayan varsa bana da söylesin lütfen.

Edit: Melodinin nereden tanıdık geldiğini buldum. Britney Spears - Criminal'ın melodisine benziyor ama bu şarkıyı mükemmel bulduğum gerçeğini değiştirmez. Olur böyle şeyler.

Diğer şarkı da çok güzel gerçekten. T-ara'nın en sevdiğim özelliklerinden biri de albüm konseptleri. Bir albümdeki bütün şarkıları birbiriyle o kadar uyumlu oluyor ki sanki ayrı ayrı şarkılar değil de upuzun tek bir şarkıymış izlenimi uyandırıyor bende. Funky Town mini albümünde de böyle bu. Şimdi diyeceksiniz ki Lovey Dovey ve We Were In Love'ın ne alakası var birbiriyle? Bilmiyorum, bana bir bütün gibi geliyorlar. Belki de gariplik bende.


Gelelim kızlarımızın performanslarına: Ji Yeon her zamanki gibi mükemmel oynamış. Beni tanıyanlar bilir, Ji Yeon'u çok çok çok severim. Ama bu yorumu sevgimden dolayı torpilli yapmıyorum tabii ki. Yahu insan hem şeker kızı hem de kötü kızı nasıl bu kadar iyi oynayabilir? Hem duygusal hem sinirli halleri nasıl bu kadar iyi yansıtabilir? Dream High 2'deki Rian rolüne bayılmıştım. Ji Yeon'un Rian'ı bu kadar güzel canlandırmasına bayılmıştım asıl. Rian'dan önce Ji Yeon benim için hep masum, iyi kız rolleri için biçilmiş kaftandı ama sonra gördüm ki kızımız her rolün üstesinden başarıyla geliyor. Hatta kötü kız rolüne de çok yakışıyor. Ji Yeon'a en çok hangi rol yakışıyor deseniz ayrım yapamam. Kötü kızı da iyi kızı da öyle iyi canlandırıyor ki ikisi de derim. Klipte de yine beni şaşırtmadı Ji Yeon'um. Her zamanki gibi mükemmeldi. Bu kız iyi, bu kız çok iyi.

Yeni kızımız Dani hakkında pek bir yorum yapamayacağım. Zira kendisinin ilk klibi olduğu için daha şimdiden kızın oyunculuğuna yorum yapamam. Açıkcası pek de dikkat etmedim ne yalan söyleyeyim.

Gelelim Hyomin'e: Açıkcası klip yayınlanmadan önce Hyomin'den de kötü kız karakteri bekliyordum ben. Gerçi daha devamını bilmiyoruz, belki de sağ gösterip sol vururlar ve Hyomin aslında kötü kız çıkar. Hyomin'de en çok beğendiğim şey kıyafeti, saçları ve tabii ki motosikleti oldu. Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim; Hyomin'in kılıç salladığı sahnelerde gerçekten gülümsedim. Eline yakıştıramadım belki de bilmiyorum; ama Eunjung olsa hayranlıkla izlerdim diye düşünüyorum. Kılıç pek yakışmamış Hyomin'in eline bence. Bir de şu milyon tane seruma -ya da serumumsu şeye- çok güldüm. Sizce de biraz abartı olmamış mı? Tamam, anime gibi klip olmuş dedim ama animede bile yoktur böyle sahne. Klipte en saçma bulduğum şey bu serum olayıydı. Yine de Hyomin iyiydi diyelim. Tam içime sinerek çok iyiydi diyemiyorum ama iyiydi.

Eunjung'u daha tam olarak görmedik, sadece klibin sonundaki çekim sahnelerinde gördüm ama bu hayranlıkla izlememe engel olmadı. Eunjung'un rolü ne olursa olsun başarıyla oynadığına eminim. Dört gözle bekliyorum izlemeyi. Hatta şimdiden heyecan bile yaptım oynasa da izlesek diye. Eunjung'a ne olsa yakıştırıyorum. Özellikle kötü kız rolleri, onu geçtim güçlü kız rolleri mükemmel yakışıyor. Hyomin'e yakıştıramadığım kılıçlı sahnelerin Eunjung'da mükemmel duracağına eminim. Hatta en çok Eunjung'a yakışacaktır.

T-ara beni şaşırtmadı. Yine çok güzel yine çok müthiş bir çalışmayla geldiler gerçekten. Boşuna sevmiyorum ben bu grubu. Ne yapsalar yakışıyor, ne yapsalar en iyisini yapıyorlar, gün geçtikçe daha da iyi oluyorlar. İnşallah başarıları böyle uzun yıllar devam eder...


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş :) Klip gerçekten güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de çok sevdim klibi, şarkıyı.:)

      Sil