24 Ekim 2012 Çarşamba

Rengimizi belli edelim~! / MAMA 2012


Bana göre Kpop'ın en güzel organizasyonu olan Mnet Asian Music Awards yani MAMA yaklaşıyor! Hepiniz MAMA'nın Kpop camiası için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Bir çok ödül gecesi düzenleniyor ama hiçbiri bir MAMA değil. Idollerin, şirketlerin de bu gece için ne kadar muhteşem performanslar hazırladıklarını biliyoruz. Onlar için de MAMA çok çok çok önemli bir organizasyon. (Zaten asıl onlar için önemli de bakmayın işte, cümle öyle geldi.) Peki bu özel ve güzel gece için benim oylarım kimlere gidiyor? 

Rengimizi belli edelim bakalım:

En İyi Yeni Bayan Artist: Ailee

Ailee'yi tek geçerim! O ses, o söyleyiş, o profesyonellik... Bakmayın yeni dediklerine, değme artistlere taş çıkarır Ailee!

En İyi Yeni Erkek Artist:  Exo-K - B.A.P

Öncelikle iki grupla da alakam yok. SM'nin aylar boyunca %90'ı Kai'nin olmak üzere yayınladığı onlarca teaserdan sonra EXO'ya sinir bile oldum aslında ama yiğidi öldür hakkını yeme mi denir ne denir bilemiyorum pek bir tutuldular sanki? Etrafımda öyle EXO'cu yok ama yabancılara baktığımda EXO diye ölenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu görüyorum, EXO deme nedenim bu. B.A.P'ye gelirsek, onunla da
Bang Yong Guk'un Yoseob'la düet yaptığı ve benim de bayıla bayıla dinlediğim I Remember şarkısından başka alakam yok. Hatta o çocuğun B.A.P'den olduğunu bile yeni öğrendim o kadar alakasızım yani. Ama itiraf ediyorum onun B.A.P'de olduğunu bilseydim çok önceden B.A.P dinlemeye başlardım. Şu andan itibaren de dinlemeye başlıyorum. :) Nerede kalmıştık? Hah neden B.A.P diyorduk. Çünkü seveni çok, dinleyeni çok, her yerde çokça görüyorum onları. Bu da demektir ki çok tutulmuş. Çok da başarılılar diyor herkes. O yüzden B.A.P diyorum.

En İyi Bayan Sanatçı: Baek Ji Young

Gain ve BoA karizması, G.NA ve IU sesi diye şeyler var! Ve en çok zorlandığım kategori bu sanırım. Şu an bile seçeneğimi değiştirip duruyorum. İlk önce IU bile yazdım üste ama sonra IU çok ödül aldı, Baek Ji Young da hak ediyor hani diyerek onu seçtim. Tamamen duygusal bir yaklaşım yani. Bana kalsa hepsine verilmeli bu ödül ama birini seçmek zorundaydım.

En İyi Erkek Sanatçı: 

Gönlümden geçen: JYP
Olması gereken: G-Dragon
 Ödülü hak ediyor dediğim: K.will
Biraz sönük kaldı ama: Se7en
Hak eden: PSY

Böyle aday listesi mi olur arkadaş? Nasıl uğraşsak da böyle birbirinden mükemmel adaylar koysak da millet de kararsız kalsa diye mi uğraştınız, nedir? Açıklamaları yukarda yaptım. Böyle de kararsızım ama JYP Nation aşığı biri olarak JYP'nin bu  MAMA'da bir ödül almasını çok istiyorum. 2PM de yok bu yıl zaten, alsın JYP babacık. Bu dalda almasa da diğer dallarda ödül alsın, çok istiyorum. GD'nin yeri çok ayrıdır bende. Bana göre de tüm zamanların en iyi erkek idolü kendisi, olması gereken de ödülü onun alması K.wil'e bayılırım. Her şarkısı mükemmel, çok içli söylüyor. Hele son şarkısına da klibine bayıldım. K.will de alsın bu ödülü. Se7en'ı çok severim. O da alsın diyeceğim de bu yıl diğerlerinin yanında birazcık sönük kaldı. PSY! Adamım! Her ne kadar çoğu kişi adını -koreseverler de dahil- Gangnam Style sayesinde duysa da PSY candır. Adam youtube'da 531 milyon izlenmiş. Şimdi insan PSY almasın da kim alsın bu ödülü diyor değil mi ama? Bu da böyle kararsız bir açıklama kısmı oldu ama dedim ya. Çok çok kararsızım. Kim alırsa üzülmem, JYP alırsa ayrı bir sevinirim.

En İyi Bayan Grup: 2ne1

Bu zaten benim her zaman söylediğim bir şey. Kpop'ın en iyi kız grubu 2ne1! Miss A'den sonra en çok T-ara'yı seviyor olabilirim. Hyorin aşığı biri olarak Sistar'ı da seviyor olabilirim ama bu, 2ne1'ın en iyi kız grubu olduğu gerçeğini değiştirmez. Zaten 2ne1'ı da çok seviyorum.

En İyi Erkek Grup: Beast

2ne1 yazdıklarım Big Bang için de geçerli. Kendileri en iyi Kpop grubu olurlar. Ama En İyi Global Erkek Grubu kategorisinde Big Bang'i seçeceğim için ve Beast'in de ödül almasını istediğim için bu kategoride Beast'i seçiyorum. Çünkü gerçekten çok başarılılar ve bu başarının ödüllendirilmesi gerek.

Dünya Çapında En İyi Bayan Grup: Wonder Girls

Valla buna yanlı cevap falan diyebilirsiniz. Biraz öyle biraz değil. Wonder Girls'ü seçiyorum. Canlarım onlar benim. (JYP Nation rulez)

Dünya Çapında En İyi Erkek Grup: Big Bang

Kendileri Kpop'ın en iyi grubu olurlar.

En İyi Düet Performansı: Troublemaker / JYP&Gain

Geldi yine en zor kategorierden biri. Troublemaker'ın mükemmel olduğunu düşünüyorum. JYP ve Lady Gain de mükemmeller. Yine kararsız kaldım iyi mi? İkisi de alabilir, ikisi de kabulümdür.

En İyi OST: Lee Jonghyun

Pek adil bir seçim olmayacak çünkü Huh Gak ve Lee Jonghyun'un şarkılarını biliyorum sadece. Diğerlerini dinlemedim bile ama şöyle bir durum var. OST dediğin diziyle iç içedir. Bir diziyi izlemeden o OST sizi pek etkilemez ama A Gentleman's Dignity izlemeden Lee Jonghyun'un şarkısı ben etkiledi. O yüzden onu seçiyorum.

En İyi Müzik Videosu: PSY - Gangnam Style

Açıklama yapmaya gerek var mı?

En İyi Rap Performansı: Epih High

Epik High varken başkasına oy vermem münkün mü?

En İyi Grup Performansı: FT Island

İlk göz ağrılarım, canlarım, bir tanelerim. Yerleri çok başkadır bende.

En İyi Dans Performansı - Solo: JYP

En İyi Dans Performansı - Erkek Grup : MBLAQ

En İyi Dans Performansı - Bayan Grup: Miss A

Taraflıyım, ne yapabilirim. En sevdiğim kız grubunu seçeceğim tabi! =)

En İyi Vokal Performansı - Solo: K.will

En İyi Vokal Performansı - Grup: 2am

Yılın Şarkısı: PSY - Gangnam Style

Yılın Sanatçısı: PSY

3 yorum:

  1. en iyi erkek kategorisinde bence kesinlikle ödülü g-dragon kazanmalı.bayılıyorum bu adama:)))))))))tarzı yaptığı müzik harika...bigbang grup olarak dünya standartlarında olabilir;ancak g-dragonu da dünya standartlarında bir sanatçı olarak kabul ediyorum (ki bizim memlektimizdeki isim ise şebnem ferahtır bana sorarasınız) sahnede duruşu bile yetiyor ki ben çılgınlar gibi hip*hop ve rap dinleyen bir insan değilimdir.kaliteli olması şartıyla her tarz müziği dinlerim;bundan olsa gerek g-dragonun o her tellden çalan son albümünü bu kadar beğendim diyebilirim.tam istediğim gibi...zaten bir sanatçı insanlara bir çok yüzünün olduğunu hatırlatabilmeli.yaaaa ben bu çocuğu çok seviyorum.şu an o konser benim bu konser benim dolaşıp duruyorlar.bir kerede biz onları dinlesek olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda da belirttiğim gibi; bence tüm zamanların en iyi erkek idolü GD. Kesinlikle çok farklı, çok mükemmel bir insan. Kendisinin Aslan burcu olmasına da bağlarım ben bu da neyse şimdi burç olaylarına girmeyeyim. :) Gerçekten çok çok çok değerli bir sanatçı G-Dragon. O kadar kendine özgü ki hayran olmamak elde değil. Sadece sanatçı kimliği değil, -ekrandan gördüğümüz kadarıyla- kişiliği de çok iyi diye düşünüyorum. :)

      Sil
  2. haklısın... g-dragon gerçekten çok farklı...dediğin gibi aslan burcu olması önemli detay,ha keza ben başağım.aslında başaklar aslanlarla pek iyi anlaşmaz diye bilinir;ama benim üniversite okurkan aynı oda kaldığım arkadaşım aslan burcuydu ve onu kardeşim olarak bilirdim kavgasız gürültüsüz hatta ondan yardımseverliğin ve arkadaş canlılığının babasını gördüğümü söylersem burçların bu uyumu yasası biraz havada kalır ki g-dragonu da aynı oda arkaşımın kişiliğine sahip olduğunu düşünüyorum.g-dragonda bence çok yardımsever,arkadaş canlısı ve çocuk ruhlu böyle bir insanla herkes kesinlikle hayatının bir dönemini geçirmeli;yoksa böyle insanlar olmasa tövbe billah lunaparkta gondola binme cesaretini başlı başınıza kendinizde bulamazsınız o kadar diyorunm yani:))))))))onun için g- drgonun kişiliği hakkkında söylediklerine de katılıyorum sakura bahçesi...

    YanıtlaSil