30 Haziran 2012 Cumartesi

I'll Teach You Love / We Teach Love

"12 yıl oldu. 12 yıldır yalnızca tek bir erkeği sevdim. Kaç defa cayıp yüreğime gömerken, 'Günün birinde beni önemseyecek.' dediğimi biliyor musun? Aşkıma karşılık vermesi için daha ne yapmam lazım? Ne yapmam gerektiğini öğretemez misin?"


Bir saatlik bir film We Teach Love. Mini drama da diyebiliriz aslında. Öncelikle biraz konusundan bahsedeyim:

Lee Jin Yi salaş görünümlü bir çiçekçidir. 12 yıldır aşık olduğu Chul Woo onun farkında bile değildir. Jin Yi aşık olduğu adamın kendisini farketmesi için bir çeşit çöpçatanlık şirketinden yardım ister. Artık bu yolda ona Kwon Tae Joon yardım edecektir. Tae Joon'un yardımlarıyla Jin Yi sevdiği adamın ilgisini çekmeye çalışır.


+Güzel değil mi? Dağlalesi. Malesef bu çiçek ümitsiz aşkın temsilcisi.
-Vaz mı geçeceksin?
+Vazgeçmeyi temsil eden çiçek yok.


 Dün bu filmi ikinci kez izledim. İyi ki izlemişim çünkü filmden ilk izleyişte alınan tat başka, ikinci izleyişte alınan tat bambaşka. Öyle güzel dokunuyor ki kalbinize.. Binlerce kez izleseniz bıkmayacakmışsınız, her seferinde yeni bir şey farkedecekmişsiniz, her seferinde filmi daha iyi hissedecekmişsiniz gibi..


 +Nesini seviyorsun bu adamın?
-O adam.. güldüğü zaman dudağı sol tarafa doğru kalkar. Sürekli sol elini cebine sokma huyu vardır. Sinirliyken elini cebine koyar ve yürür. Yürür ve yürür. Saatlerce yürür. Başka huyları da var. Derin düşüncelere daldığı zaman kaleminin ucunu ısırır. Çenesi için zararlı."


Film öyle güzel repliklerle bezenmiş ki insanın eline kağıt kalem alıp replikleri not edesi geliyor. Çevirip çevirip sırf replikler için aynı sahneleri onlarca kez izlettiriyor. İlk izleyişimden sonra arasıra açıp sevdiğim sahneleri izlemiştim sırf replikleri için. Oyuncuları da çok başarılı gerçekten. Özellikle Jin Yi ve Tae Joon karakterlerini izlerken oyuncuların başarısını farkedebilirsiniz. Duyguyu en iyi şekilde veriyorlar. Yani en azından bana duyguyu en iyi şekikde yansıttılar.

Sıcacık bir film We Teach Love. Konusu, oyuncuları, replikleri, sahneleri, çiçekleri her şeyi çok güzel, çok sıcak. İnsanın her zaman elinin altında bulunup canı isteyince izleyeceği cinsten. Filmi izleyip beğenmişseniz sizin de benim gibi sırf replikler için açıp aynı sahneleri defalarca izleyeceğiniz zamanlar olacaktır. Olsun, bazı sahneleri gerçekten onlarca kez izlemeye değer.

11 yorum:

  1. Dediklerinin hepsine katılıyorum ben de çok sevdim. Eline sağlık. ^^

    YanıtlaSil
  2. Geçenlerde izlemiştim bende bu filmi, telecinema olmasına rağmen birçok gişe filminden iyiydi. Sende çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık. :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumların için.. ^^
      Yazılarımı okuyup yorumlarını esirgemiyorsun, bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum, çok sağol.. :)
      Ben geçen gün üçüncü kez izledim. İkini tek izlemiştim, ikincisini bir arkadaşımla, üçüncüsünü de başka bir arkadaşımla izledim. Sıradaki arkadaşım kim çok merak ediyorum ahaha. :D
      Bu gidişle bütün arkadaşlarımla izlediğim bir film olacak gibi We Teach Love. :D

      Sil
    2. Rica ederim canım ne demek. :))
      Cidden güzel filmdi, ters köşe yapan filmleri severim. :D

      Arkadaşlarla film izlemenin keyfi de ayrıdır, izle valla hepsiyle hem onlarada sevdirirsin Kore'yi. (Gerçi arkadaşlarının Kore'yi sevip sevmediklerini bilmiyorum ama öyle farzettim ben. :) )

      Sil
    3. Ben de çok severim ters köşe yapan filmleri. Hele hele sonunda şaşkınlıktan ağzımı açık bırakan filmlere bayılırım. :)

      Alıştılar arkadaşlarım da yıllardır, seviyor onlar da. :D

      Sil
  3. merhabalar :) yorum yapmadan duramadım bir defa izleyip harici belleğe attığım filmdi ve şimdi yazın sayesinde tekrar izlemek için ayarlıyorum tekrar anımsattığın için çok teşekkür ederim sessiz takipçilerinden birisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba~! :)
      Gerçekten ikinci kez izleyince insan ayrıntıları daha iyi farkediyor. En önemlisi de repliklerin önemini daha iyi anlıyor. :)

      Niye sessiz kalıyorsunuz ama ben yorum alınca daha mutlu oluyorum.
      Sevgili diğer sessiz takipçilerim -eğer varsanız- sessiz kalmayın yahu yabancı mıyım ben? :P

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Dizideki telefon müziği kime ait acaba?

    YanıtlaSil